"Blik in de nacht"

Eén van de grotere evenementen van de LRCT. De organisatoren wilden eens iets anders dan een gewone puzzeltocht, iets met meer uitdaging. Resultaat is een tocht met onderweg opdrachten, gezellige posten met lekkernijen, "visgraat"-trajecten, quizvragen, enz. enz. En dat alles in de diepe duisternis van het eiland in de wintertijd. Jawel, in de winter. Dat maakt het allemaal nog wat spannender. Eén keer speelde "Blik in de nacht"zich zelfs af in een prachtig wit besneeuwd landschap.

De tocht voert de deelnemers over het hele eiland. Met speciale toestemming van de verschillende instanties gaat de route over het strand, door de bossen, de polder en soms langs de buitenkant van de dijk..

Iedereen is altijd bloedserieus en de sfeer in menig Land Rover is die nacht wel eens wat gespannen.....

De LRCT organiseert dit gebeuren om het jaar.

 

"Horper Hanenbal'

Speelt zich af op Horp bij Jaap Haan op het land. Vandaar de naam.

Het "Horper Hanenbal" gaat om terreinrijden. De afgelopen jaren zijn er al veel mooie hindernissen verrezen op Horp. Van zig-zag boomstammen tot een complete 40 foot zeecontainer op een bult(!) waar je doorheen moest rijden om boven te komen.

Die bult is eigenlijk altijd gebleven. Boven aangekomen begint een steile afdaling die eindigt in een waterbak. Deze hindernis is altijd de grote publiekstrekker en zorgt voor veel hilariteit.

Het “Horper Hanenbal" is altijd met pasen en meestal is het weer bagger........

"Dag van de Land Rover"


Op Terschelling zijn er in het hoogseizoen verschillende evenementen voor "de badgasten". Dag van het paard, Dag van het schaap. Wij vonden dat de Land Rover eigenlijk ook wel een eigen dag verdiende. En zo is het gekomen. De "Dag van de Land Rover" is inmiddels een populair evenement geworden. Een dag vooral voor het hele gezin.

Naast een grote verscheidenheid aan Land Rovers zijn er kraampjes met schaalmodellen, onderdelen enz. Catering en muziek maken het af.

Tevens is het mogelijk om in een Land Rover mee te rijden over het parcours en af te dalen in de waterbak!

De "Dag van de Land Rover" is ook altijd weer een mooie gelegenheid om elkaar weer eens te spreken en over Land Rovers te praten.

Club trial competitie

Een trial is een behendigheidsproef zonder diep water, prutbak of modderpoel.

De competitie bestaat elk jaar uit meerdere trials waarvan minstens één avond trial. Om mee te doen in het eindklassement moeten er minimaal drie trials gereden worden.

De deelnemers rijden de uitgezette proeven waarbij het de bedoeling is tussen de paaltjes door te rijden en binnen het afgezette gedeelte te blijven. Men dient zo weinig mogelijk de paaltjes te raken, te stoppen, steken of achteruit te rijden. De vrijwilligers houden de verrichtingen goed in de gaten en noteren de scores.

Schroom niet en kom een keer meerijden of kijken naar de andere deelnemers. Meedoen mag altijd en is geheel vrijblijvend. De vrijwilligers van de LRCT adviseren en assisteren u graag.